Lekkertrappen.be lanceert de trapas. Dat zijn lekkere gerechten op basis van een streekproduct die bij voorkeur gegeten worden bij een Belgisch biertje.

Tijdens de nieuwe culinaire fietstocht Kempense T(r)apas Fietsroute krijg de deelnemers vier trapas geserveerd in evenveel horecazaken. De route heeft Geel als uitvalsbasis en is 56 km lang.

De Spanjaarden hebben hun tapas, de Kempenaars nu hun trapas. Vier chefs van evenveel Kempense horecazaken gingen de uitdaging aan om op een verrassende manier een gerecht te creëren op basis van een streekgebonden product.

Ze worden exclusief aangeboden aan de deelnemers van de Kempense T(r)apas Fietsroute. Telkens wordt er ook een Belgisch bier bij gesuggereerd.
 
De route vertrekt vanuit de Gasthuishoeve in Geel, waar je Vlaamse stoverij met Geels Zeuntbier krijgt geserveerd (aanbevolen bier: Zeunt). In brasserie De Onthaasting in Mol staan de Molse zwarte pensen op het menu, geserveerd met gekarameliseerde appeltjes en gebakken patatjes (aanbevolen bier: Tempelier). Het Hof Van Eden in Eindhout-Laakdal stelde een Laakdals palet samen met kippenwit met druiven (Veerle), peeënstoemp met hespenspek (Vorst) en hoeve rijstpap met een ‘tut’ (Eindhout).

Het aanbevolen bier is het streekbier Paternoster. De Mundo op de markt in Geel ten slotte serveert een kroket van aardappel, kaneel en limoen met ovengegaard Kempens buikspek en een sausje van Corsendonk Agnus (aanbevolen bier: Corsendonk Agnus).
 
Naast vier smaakvolle streekgerechten biedt de Kempense T(r)apas Fietsroute je een fietstocht langs vele mooie plekken in de streek zoals de bossen van Geel-Bel, de Molse Nete in Mol, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Straalmolen in Balen, de indrukwekkende containerterminal in Meerhout, de vallei van de Grote Nete in Geel en nog veel meer. Na afloop kan je het Gasthuismuseum in Geel bezoeken, dat paalt aan het vertrekpunt.
 
De routebeschrijving ontvang je in het vertrekpunt, samen met de bonnetjes voor de gerechten onderweg. Daarvoor betaal je 32 euro. Inbegrepen zijn de trapas, de dranken reken je telkens ter plaatse af. Onderweg beantwoord je enkele eenvoudige vragen en daarmee maak je kans op een fietscheque van 600 euro.
 
Praktisch: Kempense T(r)apas Fietsroute, tot 31 oktober 2011, dagelijks vanaf 10 uur behalve op maandag, prijs € 32 te betalen in het vertrekpunt, hierin zijn begrepen de vier trapas (dranken worden ter plaatse afgerekend), vertrekpunt: Gasthuishoeve, Gasthuisstraat 3 in Geel, reserveren vanaf 8 personen,  info: info@lekkertrappen.be, www.lekkertrappen.be